top of page
Ondersteuning & uitvoering

Woonproblemen ontstaan vaak door een verzameling van problemen. Sociale- en of psychische problemen, betalingsproblemen, of het kan zijn dat de basisvaardigheden die horen bij het wonen, ontbreken. Bureau WoonTalent werkt met verschillende werkwijzen om de problemen aan te pakken. Een aantal daarvan hebben we zelf ontwikkeld.

Totaal aanpak

Bureau WoonTalent is er van overtuigd dat alleen de totaalaanpak werkt. Het oplossen van bijvoorbeeld alleen een betalingsprobleem, is een oplossing voor de korte termijn. Uiteindelijk zullen de problemen terugkeren of ontstaan er op andere gebieden problemen die ook weer zorgen voor overlast. Bureau WoonTalent neemt de touwtjes in handen, zet haar eigen hulpverleningsteam in, betrekt vaste partijen, stippelt een gezamenlijk totaalplan uit en gaat met de huurder aan de slag.

Inzet van eigen- of bestaande producten of traject op maat
In het totaalplan kan Bureau WoonTalent gebruik maken van een aantal eigen werkwijzen; denk bijvoorbeeld aan de gedragsaanwijzing eventueel in combinatie met de Wooncursus WoonTalent. Ook de uitvoering van het tweedekansbeleid  of preventieve trajecten zijn werkwijzen waar we ervaring mee hebben. En past dit niet helemaal, dan ontwikkelen we een traject op maat.

Gedragsaanwijzing
Heeft u een huurder of koper die overlast veroorzaakt, dan kan Bureau WoonTalent het dossier van u overnemen en zorgen voor een goede persoonlijke begeleiding, waarvan u natuurlijk op de hoogte gehouden wordt. Hier leest u meer over de gedragsaanwijzing.

Werkwijze
Bureau WoonTalent houdt van aanpakken. Met wat er is, gaan we snel aan de slag, we hakken knopen door, gaan aan het werk en laten zien dat we de overlast serieus nemen. Dat is niet alleen belangrijk voor de bewoner, maar vooral ook voor de omgeving; zij ervaren al tijden overlast en willen dat het stopt. En hoe eerder we aan het werk gaan hoe sneller de resultaten. Dat scheelt in de kosten, want een huisuitzetting is altijd de duurste oplossing.

bottom of page