top of page
Francis Saathof - Bureau WoonTalent
Francis Saathof - eigenaar

“Al ruimt twintig jaar begeleid en help ik mensen. Als maatschappelijk werker begeleidde ik gezinnen met problemen op meerdere gebieden. Daar ontwikkelde ik mijn visie dat het oplossen van één probleem, geen oplossing is.


Dat inzicht kwam van pas toen ik aan de slag ging met het project 'Moeilijk Plaatsbare Woningzoekenden'. De trajecten die ik hiervoor ontwikkelde, richtten zich dan ook op alle leefgebieden. Het project slaagde en de werkwijze werd uitgevoerd door het nieuw op te richten Bureau Woonkans, dat ik in Hoogezand opzette. Het maken van visie, beleid en praktische tools waren mijn belangrijkste taken en ook later als casemanager bleef ik werken aan een overkoepelende aanpak voor mensen met problemen.

Met mijn ervaring in de praktijk en mijn wil te blijven ontwikkelen en verbeteren begeleid ik ook steeds vaker organisaties en instellingen. Zij vragen mij om advies over het beleid, een frisse blik op een dossier, willen hulpverleners trainen of hulp bij het aanpassen van de werkwijze.

Beide werkvelden en expertises combineer ik bij Bureau WoonTalent, mijn eigen bureau dat ik in 2014 startte. Mijn aanpak blijkt succesvol. Bureau WoonTalent werkte mee aan de pilot gedragsaanwijzing, die vrijwillig of opgelegd door de rechter, ingezet wordt om huisuitzetting te voorkomen. Ik werk daarin samen met mijn eigen expertteam van hulpverleners.

 

Ik ontwikkelde de Wooncursus WoonTalent waarvoor ik in verschillende gemeenten trainingen gaf.

Mijn feeling met de praktijk behoud ik ook graag, want er is niets mooier dan een bewoner zo te ondersteunen dat een uitzetting voorkomen wordt.”                                                    

 

Francis Saathof

bottom of page